Experimentet fungerade inte. En tränare letar efter Spotakova, märket Rio

Det första försöket att flyga endast 55 meter, Barbara Špotáková kliva avsiktligt och böja sitt huvud.

Efter ett andra försök vid 59,54 meter för att rubba och mitt framför näsan hans hår.

Det är inte upp till nionde.

Utanför framstegspunkter.

Christina Obergföll, en annan berömd mamma oštěpařek i finalen i VM, med sammanbitna tänder, drar sina verktyg på 64,61, längre än någonsin den här säsongen kastade och leder.

Špotáková Tvärtom behöver nu 60,63 meter för att rädda finalerna. Vera Cechlová, Pekings “Willow” till läktaren stiger, nervöst tuggar och nickade.Endast Spotakka ville ha henne nära sin sektor, ingen annan, till och med Dvoraks verkställande direktör. “Det är alltid dumt när fler talar,” förklarade hon. “Hon har aldrig gjort bra.” Hennes sista brådska flyger så högt till en mörk natt över Peking. Men han flyger för nära.

Och hon vet det just nu.

Endast 60,08 meter. Få.

Han faller till knä och till samma stadion efter hans sista kast den 21 augusti 2008.

Då sa han: “Det är inte möjligt! “Jag tror inte exakt vad som händer just nu. Historien är lite repetitiv, “erkänner hon.

Men med en stor skillnad. Sedan skickade hon en spjut 11 meter längre, och i en minut tolv vände hon utvecklingen av de olympiska finalen i sin gyllene eufori.Men den här gången…

“Inte ens heligt vatten skulle hjälpa mig idag. Det är det ”

.Jag ville kasta upp för

Plötsligt hennes värdelös fredag ​​kvalificerande ett 65 meter kasta och ett framgångsrikt försök på söndagsuppvärmning. De glädje och sorg beslut och bara 40 minuter av loppet, som vid Fågelboet misskött.

När jag först försökte ville jag skrämma det. Den andra föll ut ur min hand. Och den tredje…Det var nog utmattning. Mirakel sker inte. ”

huvudtränare Tomas Dvorak tittar på allt från den motsatta änden av läktaren. “Jag ville kasta makten och lust var större än hennes koncentration.Av vilket innebar att inte passade någonting “, konstaterar han besviken. “Inte lyssna på din kropp, försöker att ta en tvättmaskin och flög på knä.”

Emotion i Špotáková vänder rasande takt. Hon är desperat. Sedan skrattar han. Då verkar han vilja bryta något. På lång zon reporter klagar: “leadeth oss här som i boxcar.”

Även försäkrar: “Jag kommer inte att gråta”, men efter ett tag, hennes röst bryta och ögon kämpar för att hålla tillbaka tårarna.

Hon kände utmattad efter avlagd. Orsakerna till krisen tittar på tryckändring (kommande regn), en åldrande kropp (34) i alltför lång acklimatisering i Beijing (8 dagar).

“Jag är en mamma som inte behöver någon acklimatisering”, säger han argumenterar. “Jag kämpade för att stå upp klockan tre den natten.Fem dagar här var bra. ”

I höstas bröt med tränaren Jan Zelezny, som fortfarande säger: “John Jag lärde mig allt”

Den legendariska spjut vägrade att fortsätta att ta ansvar för att förbereda kvinnor ber om familjeskäl utelämnade två månaders vintersamling i Afrika. Spatak-mamman, som är helt förståelig för mannen, ville inte lämna sonen Jank så länge.Så hon fattade beslut att förbereda sig under pre-OS-säsongen.

Från en talad idrottares synvinkel var en sådan plan inte lycklig. I 2015 var tekniken alltför ofta utspridd och saknade syn på erfarna ögon. Fysisk och psykologisk trötthet från vårdnaden av en son kombinerad med träningsstress var för lång.

“När jag hade små barn, jag är en säsong gick fel”, säger Dvorak.

Mantrat nu Špotáková upprepar: “För mig är det verkligen viktigt att Rio”

Det finns medel för året för att angripa OS-guld Hattrick. Det är därför huvudtränare tror: “Det är bra att slap hade kommit hit i Peking.” Och eftersom hon själv medger: “Nu måste jag hitta en tränare på teknik”

Men vem?Är det möjligt att återvända till Železný? “Det är en variant, men jag vet inte om jag skulle gå till Afrika med Janeček i två månader och ta det så länge för Luke,” kommer han ihåg sin son och livspartner. Kärnan i tvisten kvarstår således. “Bára och Honza Zelezny är nu olika inställningar. Jag antar att det inte skulle fungera. Men kanske har jag fel, säger Dvorak.

Iron Cross reste från Kina till Prag. React nechce.

Vem kunde leda henne då? Hur som helst, han? Tidigare tränare Svart, tidigare Guzdek-representant eller någon från utlandet? Enligt Dvorak finns det bara några tränare som skulle anpassa sig till den tjeckiska moderens krav så mycket som för svart år sedan. “Jag har några tips.Jag måste göra allt i mitt huvud först, säger Spotakova.

Rio svarar

bara spjutkonkurrensen är toppad. Särskild situation. Och en speciell, lång oläslig ras. Det följdes av hemmidrottare Li and Ly, följt av Obergföll, Lyu, Molitor, Viljoen och Ly Lyu. Kina håller på att fira.

“Jag valde Lyu som favorit. Det har en bra teknik, säger Spotakova.

Vid den tiden springer Kathrina Molitor, en 31-årig tysk mörkhårig kvinna, ut ur det slutliga försöket. Hon slutade aldrig vid världshändelsen bättre än den sjätte.

“Du bastard.Jo det något mycket saker “, säger han andas Špotáková och återigen kommer ihåg hans Peking 2008.

Den nya mästaren hoppar i armarna på eufori landsman Obergföllové.

vid Lyu kudde rop.

Den tjeckiska dubbla olympiska mästare tyst tittar. Sedan säger han: “Rio de Janeiro. Detta kommer att vara ett svar. “