Sparvarprogram: för skidor till Sverige och sedan ett månadsläger i Kenya

Men hon kan flytta igen och har just börjat inrätta ett träningsläger i Kenya. ”Jag har redan fått tillstånd att försöka springa. Det kan ses att detta rör sig till det bättre, ”ser en löpare från östra Böhmen fram emot. Sedan hade hon problem med att förbereda sig för Teneriffa. Efter att ha återvänt hem måste hon till och med ge upp sin start vid det prestigefyllda New York Marathon, där hon blev inbjuden för andra gången i rad.

“Jag var beredd att driva New York med smärta,” tänkte hon.Men när Pavel Kolářs undersökning avslöjade sprickor, enades hon om att “det skulle vara en stor risk att köra med det.” Jag försökte att inte tänka på det, men jag kom till gymmet och det sprang där. Det gjorde ont att jag inte körde.

Under pausen fick hon plasmainjektioner, kompresser, salvor eller enzymer, men det viktigaste för henne var vila. Löparen klagade över att det var en elände att göra ingenting åt henne: ”Jag är helt galen. Jag kunde inte göra någonting alls, så jag tänkte på aktiviteter så att det inte skulle vara så illa. ”

Hon ville inte vara ensam, så hon gick på bio med sina vänner. ”Det finns ingen tid för det. Det var bra ett tag, men 22bet jag är trött på att sitta kvar nu, ”medgav hon.På förfrågan förra gången hon hade haft en så lång paus, sa hon, “Efter Sochi.” Hon påminde om vinter-OS 2014, där hon slutade femte i en ålder av trettio.

om några dagar. För att få benet i selen lyssnade hon på Trutnov-löparens erbjudande och åkte till Sverige med dem: “För mig är varje drag bra nu.” i Boston. Hon vill förbereda sig för det i Kenya, landet för de bästa maratonlöparna: ”Vi måste springa mil för varmt så vi har att göra med Kenya.” Hon borde åka till Iten Sportingbet den 26 januari: ”Det är färskt, men jag skulle gärna vilja uppleva hur träna världens bästa löpare.Vi har också övervägt Amerika, vilket kan locka mig att uppleva något kanske ännu mer, men i Kenya är de de bästa av de bästa. Vem mer att lära av? ”

Höjdpunkten för nästa år blir världsmästerskapet. I Doha, Qatar, är maraton inte planerad förrän midnatt. Därför lyssnade Trutnovs perenner på det nuvarande Tjeckiska olympiska kommittélägret för att spela spel i Tokyo 2020 i Karlovy Vary uppmärksamt på föreläsningar om ”sömnvetenskap” och hantera tidsskiftet. “I finalen kommer vi förmodligen att göra det genom att komma till sista minuten dagen före loppet och springa nu,” planerar han.

Nästa utmaning blir OS-maraton. More info here