Alla i Uruguay vet vad Suárez mötte, och vad han lämnade

“Det är inte lätt att ta sig på bussen – jag bytte bussar tre, fyra eller till och med fem gånger bara för att komma till fotbollsplanen. Hård tid, men jag var ung och ville spela fotboll. Jag ville bli känd för att vara någon speciell. Och nej, jag visste inte hur framtiden skulle vara, men jag hade en dröm. ”

Efter att ha anlänt i Liverpool bröt Salah rekordet av Premier League när det gäller antalet mål för säsongen och blev den bästa spelaren i Afrika.

Luis Suarez

Genom törnen till stjärnorna. 11 fotbollsspelare som bara lyckades med ett mirakel

Luis Suarez föddes 500 km bort. från Montevideo. Hans barndom var fattig, särskilt efter att familjen bestämde sig för att flytta till huvudstaden när barnet var sju år gammalt. Louis älskade alltid fotboll, men vid 14 var han redo att ge upp sin dröm. Till skillnad från Salah togs Suarez med kraft för att träna.

Varför? Suarez var tvungen att arbeta som vaktmästare för att på något sätt kunna mata sig.

“Alla i Uruguay vet vad Suárez mötte, och vad han lämnade.” Så de ser honom i landet – han är den som kämpar för seger och är rädd från fattigdom. Han biter inte för att han är arg – han gör det i ett försök att klamra sig på det nya livet. Han är fruktansvärt rädd för att gå tillbaka “, skrev om Wright Thompson angripare från ESPN.

Snart efter detta attackerade Suarez fienden igen – den här gången Giorgio Chiellini blev biten. Därefter kunde den uruguayanska inte spela i fyra månader och tvingades anmäla sig till klasser av psykologisk detente. Som ett resultat kom han tillbaka och blev en av Barcelonas stora slagare.

George Weah föddes 1966 i Liberia. Han tillbringade sin barndom i den fattigaste delen av landet, i staden Clara Town i Monrovia. Så snart han började spela för amatörlag, sågs han av en Scout från Tonner. Snart köpte den unga Monaco-tränaren Arsene Wenger en biljett för att se förstahands talang från den unga fotbollsspelaren.