Det var alltid utlänningar på Inter som pratade bättre engelska än italienska

Faktum är att Inter erbjöd Greenhol ett kontrakt i 12 månader efter det att det ursprungliga kontraktet avslutades. Han skickades till tredje divisionen för att få erfarenhet, och därefter beslutade engelsmannen att återvända till sitt hemland.

”Jag spelade för Como, där jag visade mig vara den bästa (poäng 8 i 12 matcher), och jag gillade allt. Sedan lärde jag mig italienska, för det fanns inget val – jag var mitt i en mängd italienare som inte kunde engelska. Det var alltid utlänningar på Inter som pratade bättre engelska än italienska. ”

”Julen kröp upp och kontraktet slutade. I flera månader hade de inte betalat någon på Como, även om jag själv var bra tack vare hyresavtalet. Men jag ville inte vara i den här situationen i framtiden. ”

Rördröm
Greenhol drömde om att spela som bas för Inter, men drömmen var inte avsett att gå i uppfyllelse. Nu ångrar han ingenting. Enligt hans åsikt, bland de andra faktorerna som påverkade hans avgång, var det ett tidigt byte av tränare. Jose Mourinho vann allt och lämnade och Rafa Benitez tog sin plats.

”Rafa dök upp och jag gick på hyresavtal, så jag såg knappast tränaren. Ingen tur: han gav många chanser till de unga. Jag förstod dock att Inter, som just hade vunnit diskanten, inte skulle basera obevisade ungdomar – inte med en sådan komposition. ”
”Men jag lyckades träna med dem, två veckor, ja, två gånger under showen. I det andra eller tredje avsnittet kan du se Gavin Colton, men inte jag – TV-folket ville inte avslöja alla korten. ”

”Det ökade förtroende för mig, men argade andra. Jag minns att jag rörde mig med bollen på vänster flank och frös sedan när jag såg Lucio – en av de snabbaste försvararna på planeten. Så jag föll ut ur planen med bollen. ”
”I sista avsnittet tränade vi också, och jag spelade med Quarezhma och Patrick Vieira utan problem. Den viktigaste upplevelsen. Mourinho kom upp ibland, men mest var han för upptagen. ”