Fotbollsklubben Olomouc spelar inte. Kommer han att returnera Ordoš?

När Ladislav Minar, sportschef Olomouc, före säsongens början avbryter ankomsten av Juraj Halenár, den största förstärkningen i offensiv av Sigma, han andades inte. “Jag kan bara bli bättre när jag spelar bra och gör mål.”

Även efter fem omgångar kan han inte lindra sig.

Erfaren Halenar gör inte poäng, inte crouch och nybörjaren är näst sista.Logiskt då väcker frågan om det skulle placera spetsen inte komma tillbaka till den tidigare företrädaren Michal Ordos, som överraskande fortfarande samlar en minut som ett substitut joker och sista gången i Pilsen under nederlag 0: 2 började inte alls.

Med Halenár är liknande typer – snarare än att spela under spets till spets, inga sprinters, men tänker fotboll och bollkontroll båda spelarna har ett fantastiskt år 83.

Hittills har MF DNES fått ett liknande genomsnittligt betyg; Halenar 3,2, Ordoš 3,25. Men medan 126-målet skyttekung historiskt slovakiska ligor började varje baspaket Ordos paběrkuje.Men han blixtrade i den första omgången i Teplice, som hoppade till 19 minuter och två magnifika předfinálními perpendiklarna Sigma hjälpte reglera status 0: 2nd Home

jävla Erdos skulle vara en lyx

Halenár har bara en assist att slå Navratil vid slakt från Příbrami (1: 3). Inte för att rent misslyckades, men det finns mycket mer från honom. “Jag är van vid press från Slovan Bratislava. Jag har något för dig “panik tatuerat tekniker, som för tio år sedan, Abraham planterade en hat-trick i Champions League kvalet i nätverket Celtic Glasgow. “En spelare kommer aldrig att göra någonting, det handlar alltid om laget. Räkna med att ge de tre första matcherna i tio mål, är det förmodligen orealistiskt. För mig är passerar också viktiga.Om vi ​​gör mål och vi vinner, blir det bra. Vad händer om jag gör poäng och kommer inte vara poängen? “Han frågade i början av året. Men Sigma saknar sina mål, hjälper och poäng.

Leoš Kalvodas tränare har ett dilemma om han kommer att byta spel till en viktig hemmamatch mot Jihlava efter en paus. Variant med Ordoš kan prova på onsdag i tjeckiska cupen i Rosice. “Det finns ett val, posten fördubblas. Jag vill inte säga när han kommer att spela Ordza från början om han kommer att spela bättre. Jag tar det enligt förberedelsen. Och Juraj gjorde bättre än Ordzie, även om han var här en stund. Det kommer att hjälpa oss mycket mer i defensiven, vilket är ett behov av ligan, “förklarade Kalvoda. “Men jag laddar inte Ordgi alls eftersom jag vet att han är en bra spelare.Och i Teplice hjälpt oss rakt på sak. ”

jävla Ordos skulle vara en lyx. Trots allt gick de mycket bra prestationerna på våren till Olomouc tillbaka till ligan. Han botade hans achilles, tog upp fitness och spelade som om han var. “Jag mår bra, jag är utbildad. Jag har redan ålder, så jag vågar inte träna längre. Jag gör det rätt. Det är synd att vara för sent, “sade han, med en överraskning. Men på sommaren kom han till en konkurrent, sigma standard betalas ta tag plats. “Han blev fri, villkoren går inte utöver vad vi inte hade råd med,” säger Minar. “Financial vi gjorde.”

Halenár kan spela två flagga

det bör noteras att Ordos kontraktet slutar på vintern och önskar ens försöka utomlands.Engagerade i Kapfenberg, Österrike, har denna önskan om både sport och ekonomi inte uppfyllts. “Vi valde Halenár också för att han kan spela podhrotového spelare och Ordžimu kontrakt avslutas i december. Gör ingen hemlighet att han ville gå till ålderdom tjänar fortfarande någonstans i Olomouc kan inte tjäna jämfört med andra länder “, säger Minar. “Nu är frågan: Kommer även vid hans ålder att ha någon intresserad av honom eller beprövad kvalitet under hösten och fortfarande behöver ungefär sex månader för att förlänga? Tanken var att Halenár riktning från och med januari kan agera i två lägen ”

grupp kan inträffa tillsammans -. Halenár spets (såsom i Plzen) Ordos under. “De kan, men då spelar vi utan en typisk angripare.Varianten är också, “Kalvoda nickar. “Alternativet är att de följer instruktionerna och spelar affischer där de har”, tillade Minar.

Det finns ingen rivalitet mellan de två spionerna, som är vana vid skillnadspelarens huvudroll. “Jag har känt Ordzi sedan tidigare, det är ett bra barn,” försäkrar Halenar.

Nu handlar det om att göra Sigma pressa ut mer och studsa av ligan.