Greenhol och resten bosatte sig i en enorm villa nära Comosjön

”Jag var den enda av 250 spelare. Det viktigaste var att komma till själva matchen, då fanns det redan någon chans. Då var jag bland de 40 återstående sökande, och vi åkte till Watford-utbildningsområdet. Nästa dag eliminerades ytterligare 20, så jag var bland de tio senaste. ”

Greenhol och resten bosatte sig i en enorm villa nära Comosjön. Här bodde de som riktiga proffs och lärde sig italienska i väntan på nya tester.
Han lyckades komma in i finalen utan problem – enligt Greenhol hade han redan hört rykten om att han var en favorit tillsammans med den irländska mittfältaren Craig Walsh. Han, precis som Connor Smith, missade sin chans helt i slutet.

”Ett företag av 16- och 17-åringar har samlats. Det var en dröm: en enorm villa, villkor … Italienarna ville veta hur vi skulle vänja oss till det nya landet. Detta är viktigt eftersom vi var tvungna att lämna vår komfortzon. Jag förstod det direkt, vilket hjälpte mycket. ”
”Jag tror Craig förstod att till slut bara vi kommer att vara kvar. Det ryktes att vi ofta nämndes i klubben. ”

Framtid på Inter
Efter att Greenhide, som tidigare hade agerat som en underdåd för Cristiano Ronaldo i reklam, utsågs till vinnaren, återvände han till England, där han tränade med Watford. Det återstod att vänta tills Sky visade allt på TV.
“Humlarna” skulle inte ha något emot att skriva en ung man, men han vägrade omedelbart – han ville registrera sig i Italien under lång tid.

”Det fanns intresse från Watford, och Jamie talade om ett tvåårskontrakt från Tottenham, där hans far arbetade. Det var mina alternativ om jag inte vann. ”
”Men när jag flyttade var allt annorlunda. Inga villor – alla ungdomar under 20 år bodde ovanför omklädningsrum. Jag gjorde allt ensam och arbetade med andra tränare. Det hjälpte inte. ”
”I Italien visades aldrig föreställningarna, så ingen visste vem jag var. Det fanns planer på att släppa en ny säsong om Manchester City; Jag gillade idén – i England skulle killarna ha en bättre chans. “