Men Rats och Shevchuk lyckades inte vinna tävlingen

Men Rats och Shevchuk lyckades inte vinna tävlingen, för det följde ett hyresavtal till Donetsk Metallurg och Metalist, där Sable spelar nu. Du kan kort karakterisera hans spel så här – mot den fjärde lagets allmänna bakgrund från slutet av tabellen sticker han inte ut. Det är uppenbart att Kharkiv finanskris, men det är osannolikt att denna ursäkt på något sätt målar Sable. Han går gradvis mot kohorten av “ständigt lovande” ukrainska fotbollsspelare uppkallad efter Aliyev och Milevsky. Det enda som kan hjälpa Sable att vara i laget är bristen på alternativ till Shevchuk. Shakhtars försvarare blir 37 år vid Euro 2016 och det finns ingen som kommer att ersätta honom med trite.

Nikita Burda

Ampoule: centralförsvarare
Ålder 20 år gammal
Klubb: Dynamo
Sannolikheten för engagemang i landslaget: låg

Förra säsongen spelade Burda för Dynamo inte bara i det ukrainska mästerskapet utan också i Europa League. Det verkade som om den unga försvararen skulle få ett förtroende från coachningspersonalen i Kiev i framtiden, men det hände annorlunda. Denna säsong spelade han bara en cupmatch mot Obolon, även om han fortsätter att vara en av de viktigaste i ungdomslaget. Utsikterna att vara i landets huvudteam är ungefär samma som Matchmakers.

Vladlen Yurchenko

Ampoule: attackera mittfältaren
Ålder 21 år gammal
Klubb: Bayer
Sannolikheten för engagemang i landslaget: hög

På en gång var Yurchenko tur att lämna Donetsk Shakhtar-systemet. Han hyrde redan på Illichivets, där han agerade mycket bra, men svarade i tid på erbjudandet från Leverkusen Bayer. Många kritiserade honom och påpekade omöjligt att bryta igenom kärnan i det tyska laget, men det märks redan att Vladlen fattade rätt beslut. Han är bara 21 år gammal, och Roger Schmidt börjar redan tillåta ukrainaren till basen. Hittills denna säsong har han räknat två uppträdanden i Bundesliga, samma antal utflykter på planen i Champions League och en match i den tyska cupen. Yurchenko är inte redo att vinna tävlingen med Mehmedi, Brandt, Kramer eller Chalkhanoglu än, men vi vet hur Bayer kan arbeta med ungdomar. Även om han inte har så mycket spelövning som vi skulle vilja, är Yurchenko förtjänat att betraktas som en av de bästa unga fotbollsspelarna i Ukraina och borde snart kallas till landslaget, särskilt eftersom det inte är så mycket konkurrens i hans position.