Precis lika viktigt är det trevligt att se ett lagspel

Det finns ytterligare en parallell mellan Solskher och Zidane: deras lag är opålitliga i försvar, men de är så farliga att de kompenserar för denna brist med effektivitet. För sex matcher gjorde Sulskher 17 mål – ingen kan skryta med det bästa resultatet.

Precis lika viktigt är det trevligt att se ett lagspel. Efter utnämningen av Zidane började spelarna omedelbart gnälla om hur mycket roligt de kommer från matcherna. “Vi är nu mycket bättre,” sade Luka Modric. När det gäller Sulskher, upprepade alla en tanke: Så här borde United spela, och vi är därför lyckligare.

Kommer Sulscher att lyckas Zidane? Det är svårt att tro på det, även om han har fördelar. Till exempel kommer det att finnas mindre tryck – “djävlarna” har inget hopp om att vinna Premier League. Zidane ställdes inför uppgiften att bygga en taktisk mall för hela laget, men Sulscher kunde helt enkelt inspireras av Sir Alex Fergusons idéer.

Slutligen bör det noteras atmosfären, som är lika i båda klubbarna. När sommaren kom, krävde allt – både spelare, fans och press – att Zizou skulle stanna. Och hittills har en liknande situation skapats i Manchester.

Under vintern spenderade toppklubbar pengar inte så villigt som sist. Men flera betydande övergångar i Europa ägde rum. I det här fallet genomfördes två högprofiliga övergångar – De Jong till “Barcelona” och Pulisic i “Chelsea” med ett öga på nästa sommar när spelare går med i de nya lagen. Även i vinter ägde flera stellaruthyrning rum, vilket i sin betydelse inte var sämre än fullfjädrade omvandlingar och var därför på vår lista.

1. Frankie DE JONG (Ajax – Barcelona. Överföringsbelopp – 75 miljoner euro)

Topp 10 vinterhöga överföringar

Alla toppklubbarna i Europa jaktade på den holländska talangen. Närmaste var PSG, Barcelona och ManSiti. För att vinna tävlingen för en av de mest begåvade unga spelarna i världen betalade katalaner 75 miljoner euro, och spelaren kommer endast till Spanien under sommaren.

Ryktet har det att överlåtelsen av holländaren bidrog … Neymar, nämligen hans korrespondens med ledningen av “Barcelona” som han ångrar om att lämna i “PSG”. Frankie, som läste de brasilianska tåriga budskapen, förstod vad han behövde på Camp Nou.