Vid U-20-VM sommaren 2015 blev Kovalenko toppscorer och gjorde fem mål

Ivan Petryak
Roll: vänster mittfältare
Ålder 21 år gammal
Klubb: “Dawn”
Sannolikheten för engagemang i landslaget: hög
Ceteris paribus Petryak fick rätt att spela i kärnan i landslaget, men det finns en “men” som spelar i “Sevilla”. Att vinna tävlingen med Evgeny Konoplyanka är helt enkelt orealistiskt. Han är nu den bästa spelaren i det ukrainska laget. Icke desto mindre gick inte Fomenko och hans coachningspersonal framåt för Petryaks framsteg. För butt-spel med Slovenien kallades Ivan redan upp under ukrainska banners. För att visa hur bra Petryak är, noterar vi helt enkelt att han erkändes som landets bästa unga fotbollsspelare under tre månader i rad – från augusti till oktober. I oktober var dessutom separationen från förföljaren (Yurchenko) kosmisk – 300 röster mot 89. Även om inte som huvudspelaren, men Petryak borde i alla fall vara i ansökan av det ukrainska landslaget för Euro 2016.

Valery Luchkevich
Ampoule: högerförsvarare / mittfältare
Ålder 19 år gammal
Klubb: Dnipro
Sannolikheten för engagemang i landslaget: låg
För Dnipro började Luchkevich spela regelbundet sedan förra säsongen och fick ett förtroendelån från Miron Markevich. Han har ingen järnplats vid basen ännu, men Luchkevich får tillräckligt med övning – både i UPL och i europeiska tävlingar. Naturligtvis spelar han i ungdomslaget i basen, särskilt eftersom han har utmärkt mångsidighet, att kunna spela både i försvar och på mittfältet till höger. I framtiden kommer Valery sannolikt att få en plats i landslaget i Ukraina, men hittills är det inte synligt, på grund av vilket han kommer att kunna vinna tävlingen mot Fedetsky eller Yarmolenko.

Victor Kovalenko
Ampoule: attackera mittfältaren
Ålder 19 år gammal
Klubb: Shakhtar
Sannolikheten för engagemang i landslaget: medium
Vid U-20-VM sommaren 2015 blev Kovalenko toppscorer och gjorde fem mål. Hans framsteg märks på klubbnivå. Det är svårt att få Mircea Lucescus förtroende, men den unga ukrainaren lyckades.