Attacker Sedlák avslutade sin karriär: Jag njöt av varje säsong

På sommaren återigen hårt Makale vara väl förberedd i fyrtioett år efter ingreppet i sitt hemland Prerov till Premier League. Men så småningom avslöjade anfallaren Zdeněk Sedlák slutet av sin karriär. Han föredrog träningen av Zlín ungdomar. “I hockey jag haft varje säsong”, sade han klubben platsen fan Zubr.

För Prerov fick sista gången i förberedelse match för säsongen mot Šumperk. Och som kapten ledde laget segern. I slutet ansåg han dock den första ligan efter aprilkvalificeringen. Men efter playoff vilade han och återigen fick en smak för hockey, men jobbet tränare och profihokejisty honom utmattad.

“Det har varit svårt för mig.På morgonen var jag sex på isen med grabbarna i Zlin, sedan en snabb passage till Prerov, på eftermiddagen nästa träning, så jag var fyra timmar på isen. Det kunde bara inte hantera det och jag var tvungen att bestämma. Jag valde den väg som jag kommer att närvara vid coaching jobb “, beskrev svåra dilemma.

Om bland sina spelare att växa nya Čajánek, glans eller Holik, vågar gissa. “Det är för tidigt för det. Jag tror att en vändpunkt i sjutton år. ”

Utbildningen fick över sin son, som spelar för Zlin deváťáky. Han följde honom till arenan och stannade där. “Lite växte, men jag stannade med små barn. Jag gillar det, “erkände han. “Jag kan hantera vad jag har gjort hela mitt liv. Jag vill träna barn och se min son.Jag tror att det dras åt ytterligare än vad jag gjorde. ”

Som infödd Prerov var en stor support Zubr. Han gav honom regelbundet kanadensiska poäng. I en rik karriär hade också Jersey Extraliga klubbar Zlin Trinec, Opava, Pilsen eller fest. Top konkurrens för första gången spelas i Zlin i år 1992-1993, hoppade in i den, tillsammans med Radek Bonk och Michael Groškem

Han även utomlands -. I Finland, Schweiz, Vitryssland, Österrike, Danmark och Italien. “Jag gillade mest i Schweiz och Finland. Det var alltid en bra årstid och jag gick vidare. Jag kan inte säga emot någon stat eller aska. ”

2002 även representerade Tjeckien i Sverige på VM.Landslaget slutade dock efter femte i följd tre på varandra följande titlar, eftersom de inte nåde Ryssland (1: 3) i kvartfinalen. “Jag är ledsen att jag inte har medalj, men jag är tacksam även för att spela alls”, sa han. “Det var min bästa karriär. Och medan jag spelade VM 20, berättade han.

Han återvände till Prerov 2009 och hjälpte honom att komma in i en professionell tävling. “Det är underbart.Prerov förfarandet förtjänade och vi ser att vi kan vara i de stora ligorna en match, det bara vill ha lite ödmjukhet och tror att när du vinner på att utarbetas, kommer att gå lika bra under säsongen, som kommer att bli lång. ”

< p> visent och efter ingreppet fortfarande behöver stärka deltagarlistan, men det ser lovande ut, vilket bekräftas av framgångsrika resultat i beredning. “Jag vill tacka Zdenek för vad teamet har gjort Prerov hockey.Det ger oss mančaftu försvagning, därför måste vi fortsätta att komponera rapporten och söka lämpliga aktörer “, säger tränaren David Kudělka.

Om det var kanske det värsta přerovským nykomling, Farmer kommer att vara redo. “Killar, sa jag att om du inte vinner, ska jag komma tillbaka”, log han. “Men att döma av resultaten av utbildningen är inte värt det.”