Fulhams scintillating fotboll satte på att uppmuntra trött Premier League

Cairney utnyttjade sin roll, inte bara som lagets huvudperson utan också sin konstnär – sonderande, prowling, twirling bort från utmaningar, strökande passerar över duken och till sist den allvarliga efterbehandlingen. Innan Cairney slog hem visade sig tiden stilla när han läste sig för att träffa Sessegnons söta, viktiga boll.För ett lag som frös på den sista dagen i den ordinarie Championship-säsongen, som i sin tur tvingade dem in i play-offarna, visade de enormt stål, kamp och massor av personlighet här. Fiver: anmäl dig och få vår dagliga fotbolls-email.

Mycket av samtalet i uppbyggnaden till den här matchen hade vridit sig om Villa stora spelupplevelse, men Fulham visade att de hade allt annat än en mjuk underbelly. De var helt kapabla att slösa tid och utnyttja andra mörka konster, precis som resten av dem. Mitrovic, en av tre viktiga januari-signeringar, satte också in en annan elegant prestation, uppskattad av en sublim touch för att kontrollera Tim Reams pass.Hur andra klubbar måste önska att de hade drivit båten ut som Fulham, sedan languishing i mitten av bordet, gjorde att landa Mitrovic från Newcastle United, liksom Matt Targett från Southampton.Drills, resor och taktik: nycklarna till Slavisa Jokanovics Fulham-framgång | Paul MacInnes Läs mer

Oroa dig för att Fulham skulle spänna vid tanken om tillfälle eller vilse under tryck avdunstat. “Vi måste anpassa oss själva och veta vad som är framåt; Vi måste veta att det är Premier League, den bästa och mest konkurrenskraftiga ligan “, sa Jokanovic. “Vi måste anpassa oss och vara kloka, vi får inte göra ett steg tillbaka. För att visa ambition måste vi också visa pengarna. “Sessegnon, som blev 18 i månaden, har med rätta blivit lovad med beröm hela säsongen.Men på den motsatta flanken var Ryan Fredericks återigen väldigt imponerande, med hjälp av både ibland att hjälpa den andra att dubbla upp på Albert Adomah och Robert Snodgrass. Mellan dem höjde de med glädje upp sig och det var bara Grealish, den dansande Villa playmaker som Fulham misslyckades med att dämpa. Hans förtrollande andra hälften uppstod uppehälle slutade med att bollen ripplade nätet.

Vidare frågade Villa några frågor, varav Fulham hade svarat på alla dem som kastades på dem. Den spännande saken är det projekt som Jokanovic refererade till i sina kommentarer efter matchen börjar precis för denna Fulham-sida.