Högre totala mål gjorda

 

Dance like old times

Fokusera på matchen Hovi i Brno var inte lätt alls. Han signerade på eftermiddagen utanför hallen, efter ett tag kom någon för att begära ett foto tillsammans. Dessutom togs hans ansikte över av en isbit, och en populär finsk polka ljöd på arenan. Till och med i det civila livet på tisdagen gjorde han ett par tempo med händerna och signalerade sparken på hans ben så snart den beryktade melodin som framförts av det finska bandet Loituma började spela. ”Jag var inte redo att dansa, men jag var tvungen att göra det.När polka släpps har du inget val, ”flirade en 36-årig finsk spruta vars excentriska bitar också älskades av människor i Vsetin eller Slovan Bratislava.

och sjunga. ”Tack dem, det rörde mitt hjärta. Samtidigt sprang många minnen genom mitt sinne. Jag tror att jag inte kommer att glömma detta välkomst, sade ögonblickens hjälte.

Han reste till Brno, där han hjälpte till att rädda Extra League först 2010 och sedan fånga två år senare i finalen mot Pardubice. tidigare Comet-spelare.I närliggande Rousínov besöker han en tröjafabrik, som han distribuerar i Finland.

Att arbeta för Jersey 53, som inte bara klär sig Comet, utan också med basketspelare, innebandyspelare och andra idrottare, är bara ett av Hovis tre jobb.Samtidigt är han hängiven till sin ProSportJob-server, en webbplats för idrottsdating där spelare, tränare, chefer och vårdnadshavare kan leta efter ett jobb och startar sitt HDC Finland träningscenter hemma i Tammerfors. Det erbjuder också hans personliga träningslektioner.

Så han kommer in i målvaktens redskap fyra år efter sin karriär. ”Men jag gillar det inte så mycket. Jag känner mig inte så 100% som det brukade vara, jag är inte i form. Jag skulle hellre gå till attack långt. Jag kompenserar i många år i målet.Jag har bara gjort ett mål i min hockeykarriär, ”påminner Hovi om den Slovakiska Extraleague semifinalen.

Om Hovi har tid, rasar han på isen som amatörhockeyspelare eller på däck som innebandy. ”

Han har många souvenirer från sina Brno-år hemma i Tammerfors. ”Tröjor, redskap, hockeyknappar, medaljer…Jag minns komet väldigt mycket, det var min bästa tid. Min son föddes också här. Jag kommer alltid att vara bunden till Brno, ”döljer de inte.

Han lämnade också ett spår i kometen. Hennes omklädningsrum är fortfarande utrustad med bastu för att hjälpa Hovi att bygga.Den byggdes enligt hans projekt.

“Jag är Fin, så bastun var en av de saker jag verkligen behövde,” säger Hovi om fördelarna med att modernisera anläggningarna för spelare i Brno. ”Det fanns ett tomt rum i kabinen. Min granne hade sedan en bastu och gick en gång till företaget som gjorde det. Jag gick med honom och gick med på att göra reklam för företaget och de skulle göra bastun för oss. Jag gjorde det så att pojkarna kunde ligga där nere, för att bli bättre än de vanliga, ”skryter han. Han slapp sin hjälm beröm.Det finns en skillnad på 20 centimeter mellan de två männen, så Dopito tornade sig över Hovi som en fyr.