Jag vill åka igen och slåss en ung hockeyspelare Boleslav efter en bilolycka

Sport erbjuder vanligtvis engagerande berättelser om vinster och nederlag. Men den här historien, som hände med den unga Boleslav hockeyspelaren, kan väl vara, och han borde ha stannat långt bakom jalusierna.

Torsdagen den 23 juli meddelade ungdomslaget Mlada Boleslav det första laget mötet. För 17-årige Dominik Skořep skulle det vara början på den äldsta ungdomskategorin, tyvärr tyvärr. Den infödda från närliggande Nymburk hade en bilolycka på väg till vinterstadion. Hans far och hans yngre bror krossade en lastbil.En viss ironi försöker hjälpa dem, och båda tränare Boleslav junior Jan Křivohlávek och Boris Zabka, som gick helt av en slump precis som koagulerat bil.

Det värsta av allt var Dominik Skořep, som hamnade med sin skadade ryggrad. “Jag är förlamad för tillfället”, erkänner hon, utan förpackning. “Det har varit illa för en stund med mina händer, men jag har lyckats flytta.”

När det gäller ben tror han. “Jag kan inte flytta dem, men jag känner kontakten. Jag är för svag på kroppen, jag har problem att sitta ner.Men jag började att rehabilitera och jag är övertygad om att en dag kommer alla att komma tillbaka “, säger han rapporterar målmedvetet.

Och i samma ton fortsätter han att prata. Ingen fråga är obekväma. “Jag kommer ihåg allting”, medger klubbens hemsida, men omedelbart och utan att tveka han tillägger: “Men jag försöker att inte tänka och bara slåss. Det förflutna är något jag inte kommer att ändra. Men framtiden är för mig, säger han.

Sjutton fighter vakar ditt lag, och han fortsätter att utöva sin tur. “Jag ringer regelbundet med tränare Křivohlávek, jag är på bilden. Han och Boris Žabka var här bakom mig, de förde mig några presenter.Mina stamkamrater är också bakom mig och Martin Vejvodas idrottschef, säger Dominik Skořep med ett leende.

Stort stöd för honom är familj och vänner. “Jag har minst tre besök om dagen. Alla hjälper mig mycket och jag är väldigt glad. Jag uppskattar verkligen det, jag skulle knappast klara sig utan en sådan bra miljö. Och de är en stor motivation för mig. ”

Denna hockeyspelare har en drake!